На Одещину ввезли понад 20 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги

У митній декларації було заявлено, що товар прямує на адресу благодійної організації

Одеська митниця виграла справу в Одеському апеляційному суді щодо ввезення майже 22,5 тонни креветок під виглядом гуманітарної допомоги. Сума штрафу склала 4,9 млн грн з конфіскацією вилучених митницею товарів.

Про це повідомляє Одеська митниця. 

У 2022 році  вантажівка з еквадорськими морепродуктами прибула поромом у пункт пропуску "Орлівка".У поданій до митного оформлення Декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, було заявлено, що товар, прямує на адресу благодійної організації.

При цьому, у наданому водієм інвойсі зазначалось, що одержувачем "заморожених креветок без голів" є комерційне підприємство, яке спеціалізується на імпорті морепродуктів, а під час митного огляду кабіни водія одеські митники знайшли ще один пакет товаросупровідних документів з відмітками про проходження митних процедур в Румунії.

Тобто дана партія товару прямувала на адресу комерційної організації, а не благодійного фонду, який, до речі, згодом офіційно повідомив, що морепродукти з Еквадору не замовляв та не очікує, - йдеться в повідомленні. 

Суд першої інстанції прийняв рішення про покладення відповідальності на порушників митних правил і на нього було застосовано покарання у формі конфіскації товару та нарахування штрафу, що складає 100% вартості.

Після цього адвокат подав апеляційну скаргу, і Одеський апеляційний суд, після проведення перегляду справи з участю представника митниці, підтвердив рішення суду першої інстанції про залишення без зміни вироку щодо накладення стягнення на порушника.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що посадовця Одеської ОДА та 4 його співучасників чекає суд через схему мільйонних розкрадань на будівництві медамбулаторій. Керівник одного з підрозділів розробив план привласнення бюджетних коштів під час будівництва 6 амбулаторій сімейної медицини за урядовою програмою, ініційованою Президентом України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися