На Одещині вдома у чоловіка виявлено наркоплантацію: подробиці справи

У мешканця Одещини було знайдено 64 кущі коноплі та майже кілограм канабісу

На Одещині поліція подала до суду обвинувальний акт щодо 36-річного жителя, який порушив законодавство про наркотики. Цей чоловік, маючи непогашену судимість за наркозлочини, вирощував коноплі та виготовляв канабіс для особистого вживання.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Після отримання інформації про незаконну діяльність на території ділянки 36-річного жителя сільської громади Андрієво-Іванівського району, поліція отримала санкцію на проведення обшуку. В результаті обшуку на присадибній ділянці було знайдено 64 кущі конопель та понад 900 грамів канабісу, які чоловік зберігав в різних частинах свого домоволодіння, включаючи гараж, підвал і сарай.

Висновки експертів підтвердили, що знайдена рослинна речовина відноситься до особливо небезпечного наркотичного засобу — канабісу, обіг якого заборонено. Кущі конопель також потрапили під обмеження, дозвіл на обіг яких надається лише для промислових цілей.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими в ході слідства,  слідчі висунули фігуранту обвинувачення у незаконному посіві та вирощуванні конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин, а також у незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту у великих розмірах особою, яка була засуджена за аналогічні злочини. Ці злочини кваліфікуються за ч. 2 ст. 309 та 310 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт вже скерований до суду. Громадянину загрожує до семи років позбавлення волі, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що одесита судитимуть за створення 2 нарколабораторій на Одещині та Миколаївщині. У нього вилучили 12 кг психотропів вартістю 12 млн грн.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися