На Одещині раніше судимий чоловік знову опиниться за ґратами через крадіжку

Мешканець Одещини наприкінці минулого року тільки вийшов з в'язниці

На Одещині чоловік обкрадав підприємство на якому працював та виманив у свого знайомого мобільний телефон, який згодом хотів продати. За такі дії зловмиснику, який тільки но відбув понад 9 років за ґратами, загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Після виходу з в'язниці минулого листопада, чоловік працевлаштувався на підприємство, яке виготовляє вугільні брикети. Проте замість чесної праці, він вирішив поповнити свій гаманець "лівими" грошима. Перший раз отримавши 8000 гривень від покупця він не поклав їх до каси, а забрав собі, а потім зловмисник викрав ще більшу суму - 61 500 гривень.

Згодом, чоловік вирішив виманити мобільний телефон у свого 44-річного знайомого. Під прикриттям телефонного дзвінка він забрав пристрій та спробував його закласти в ломбард. Однак, без необхідних документів на гаджет, його схема провалилася.

Після того, як підприємство повідомило поліцію про нестачу коштів, правоохоронці оперативно встановили винуватця в цих діях. Згодом, також надійшла заява від ошуканого знайомого. Поліцейські вилучили мобільний телефон і повернули його законному власнику.

За клопотанням слідчих на час слідства суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зібравши докази причетності фігуранта до двох правопорушень і визнавши їх достатніми, правоохоронці висунули йому обвинувачення за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 190 КК України. Обвинувальний акт вже скерований до суду. Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому, відповідно до санкцій даних статей – до восьми років позбавлення волі, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що на Одещині поліцейські повідомили про підозру у скоєнні крадіжки 31-річному жителю Кілійської ОТГ. За такі дії раніше не раз судимому за майнові злочини чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися