Обіцяв закупити картоплю, а сам привласнив гроші: мешканець Одеси став жертвою шахрая

Всього зловмисник виманив з одесита понад 30 тисяч доларів

На Одещині поліція повідомила про підозру 24-річному чоловікові, який виманив з одесита 31 000 доларів США, обіцяючи закупити картоплю за оптовими цінами, але витратив ці кошти на свої власні потреби. За такі дії йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що молодий чоловік познайомився з потерпілим торік та завоював його довіру, представляючись людиною, яка займається підприємницькою та волонтерською діяльністю. Він втерся до нього в довіру розповідями про свої надбання та здійснені справи.

Зловмисник, вирішивши ошукати чоловіка, вигадав історію про закупівлю картоплі за оптовими цінами в західних областях України, яку потім можна вигідно реалізувати в одеських продовольчих магазинах. Потерпілий, тричі передавав гроші “партнеру”, вірячи в обіцянку прибутку.

Протягом кількох місяців обманута особа втратила 31 тисячу доларів США, чекаючи на постачання картоплі, якого так і не відбулося. Після марних спроб отримати гроші назад, потерпілий звернувся до правоохоронців.

Поліцейські встановили місцезнаходження 24-річного зловмисника, який зізнався, що привласнив отриману суму грошей на власні потреби, включаючи погашення боргових зобов'язань перед кредиторами. 

В рамках провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 КК України, слідчі повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави розміром 805200 гривень, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що правоохоронці викрили 37-річну місцеву мешканку, яка вчинила шахрайство з чужими мобільними телефонами. За даними слідства, зловмисниця діяла в районі магазинів Хаджибейського району міста.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися