“Дайте подзвонити”: в Одесі жінка ошукала шістьох людей

Мешканці Одеси загрожує до трьох років позбавлення волі за шахрайство

Поліція в Одесі виявила та затримала 31-річну жительку, яка вчинила низку шахрайств, обманюючи громадян. Загалом жінка ошукала шістьох людей, а тепер їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що зловмисниця просила незнайомців на вулицях міста взяти їх свої мобільні телефони, ніби для термінового дзвінка, але після цього вона зникала у невідомому напрямку, залишаючи власників без засобу зв'язку. Зловживаючи довірою місцевого населення, правопорушниця заволоділа шістьма гаджетами, які вона пізніше продала.

Усі мобільні телефони правоохоронці розшукали та повернули власникам. За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантці про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно, що передбачено частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Це правопорушення карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами строком від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до пʼяти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині поліція повідомила про підозру 24-річному чоловікові, який виманив з одесита 31 000 доларів США, обіцяючи закупити картоплю за оптовими цінами, але витратив ці кошти на свої власні потреби. За такі дії йому загрожує до восьми років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися