Підприємець на Одещині незаконно виловлював морепродукти на понад 3 млн грн

За шість місяців правопорушник виловив більш ніж 130 тис. тонн рапану в Чорному морі

Директору підприємства в Одеській області було пред'явлено підозру у фактах незаконного зайняття рибним промислом та зловживанні повноваженнями. За такі дії йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

 За даними слідства, підприємство діяло на підставі дозволу на спеціальне використання водних ресурсів, проте протягом кількох років здійснювало промисловий вилов рапани та чорноморського калкана з акваторії Чорного моря в Одеській області.

У липні 2020 року Чорноморський рибоохоронний патруль скасував спецдозвіл підприємству, проте підозрюваний, як вказано в обвинуваченні, продовжував незаконну діяльність у сфері рибогосподарства, надаючи підлеглим працівникам вказівку продовжувати промислову діяльність без належних законних підстав. Одночасно він продавав виловлену рибу та морепродукти та отримував прибуток.

За пів року незаконної діяльності було виловлено 132,3 тонни рапану та 3,8 тонни чорноморських калканів. Ця діяльність спричинила шкоду довкіллю у розмірі 3,3 мільйона гривень.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також накладення арешту на його майно та товариства з метою забезпечення подальшого відшкодування завданих збитків, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині був виявлений випадок незаконного вилову водних біоресурсів на Тилігульському лимані, поблизу с. Кошари. Чоловік використовував заборонені знаряддя лову - 2 ятери бичкові.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег Дубина Павлович Я родился 14.03.1986

11 вересня 2023, 16:29

Братья и девушки мне надо срочно деньги на Ощад банк оплатить наследтво 4 бабушкам в долг 3000 у.е,260 160 150 евра,в долг Я вам верну как получу от курьера и юристов все деньги я вам скину ощад банк по эмайлу... [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися