Повна передплата за вигадану поїздку: чоловік з Одеси ошукав 10 осіб

Мешканець Одеси у шахрайський спосіб виманив у громадян понад 4 тисячі гривень

В Одесі правоохоронні органи виявили місцевого мешканця, який займався шахрайством через інтернет у сфері пасажирських перевезень. Чоловік віртуально пропонував вигадані послуги та вимагав повну передоплату за них. Ця діяльність призвела до збитків для десяти громадян на суму понад чотири тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За даними правоохоронців, зловмисник, використовуючи вигадані анкетні дані, публікував в інтернеті оголошення про надання міжміських пасажирських перевезень. Потім він переконував зв’язатися з ним громадян і вимагав повну передоплату за послуги.

Цей обман стався в середині серпня, коли протягом трьох днів десять жителів Пересипського району Одеси впали жертвами цього шахрая. Зловмисник вимагав від них від 400 до 450 гривень за поїздку до таких міст, як Харків, Херсон, Дніпро та Запоріжжя, а потім зникав, не відповідаючи на їх повідомлення та дзвінки.

Правоохоронні органи вжили ряд заходів для ідентифікації особи зловмисника, в результаті чого вони знайшли його, здійснили його затримання та вилучили телефон з переписуванням із потерпілими та інші матеріальні докази його протиправних дій.

На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили 41-річному містянину про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. За скоєне чоловіку загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці викрили в онлайн-шахрайстві 32-річну мешканку Подільського району. Вона продавала в інтернеті вигадані товари та виманювала з потерпілих гроші.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися