В Одесі підлітки можуть потрапити за ґрати на вісім років

Вартість викраденого майна підлітками з Одеси перевищила 70 тисяч гривень

У місті Одеса правоохоронці розкрили серію крадіжок майна, в яких причетні були підлітки віком від 13 до 17 років, зазнавши завдатків майнової шкоди на суму понад 70 тисяч гривень. Злочини відбувались на пляжах та в багатоповерхівках міста.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області 

На 16-й станції Великого Фонтана молодші діти викрали чотири мобільні телефони на суму понад 20 тисяч гривень, які вони знайшли у сумці без нагляду пляжних відпочивальників. Поліцейські встановили осіб, вилучили у них два телефони та вивчили, що два інших були продані.

На сусідньому пляжі двоє старших підлітків в аналогічний спосіб викрали рюкзаки з гаджетами та особистими речами ще однієї компанії відпочивальників, завдавши їм майнової шкоди на суму понад 40 тисяч гривень. Поліція розшукала цих правопорушників та вилучила у них усе чуже майно.

Крім цього, двоє молодих одеситів віком 15 та 17 років викрали два велосипеди загальною вартістю понад 10 тисяч гривень, які належали подружній парі. Хлопці намагались продати двоколісники, розмістивши оголошення на інтернет-сайті, але їх розкрили поліцейські та вилучили чуже майно.

За фактами крадіжок, скоєних під час воєнного стану, слідчі розпочали провадження за ч. 4 ст. 185 ККУ. Відносно 13-річного хлопця буде вирішуватись питання щодо застосування примусових заходів виховного характеру, оскільки  він не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Відносно всіх інших фігурантів вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Слідство триває, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині чоловік обкрадав підприємство на якому працював та виманив у свого знайомого мобільний телефон, який згодом хотів продати. За такі дії зловмиснику, який тільки но відбув понад 9 років за ґратами, загрожує до восьми років ув’язнення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися