Контрабанда канабісу: на Одещині в іноземного моряка виявили наркотики

Іноземцю загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна

Іноземний матрос був затриманий на митному посту "Ізмаїл" під час спроби ввезення на територію України речовини, схожої на канабіс. Поліція вже порушила справу та повідомила матросу про підозру у спробі контрабанди наркотичних засобів.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Під час перевірки каюти 31-річного матроса з іноземного судна, прикордонники знайшли два згортки, які схожі на канабіс. Результати експрес-тесту підтвердили наркотичну природу цих речовин.

Під час допиту, підозрюваний пояснив, що ця речовина належить йому і призначалася для особистого вживання. У зв'язку з виявленим фактом правопорушення, поліцейські розпочали кримінальне провадження і відправили речовину на експертизу. Підозрюваного затримали відповідно до закону.

За наявності достатніх доказів слідчі поліції повідомили матросу про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України. Мова йде про закінчений замах на контрабанду наркотичного засобу, тобто його переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, якщо предметом цих дій були особливо небезпечні наркотичні засоби. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна. Наразі слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжному заходу. Слідство триває, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі поліція вилучила в одесита вісім зіп-пакетиків із забороненими речовинами. Інцидент стався в Київському районі міста. Як виявилось, 45-річний чоловік вже має судимість за аналогічне правопорушення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися