Шахрайство із СІЗО: в Одесі викрили чоловіка в онлайн-продажі вигаданих товарів

Зловмисник знаходячись в Одеському слідчому ізоляторі ошукав дев’ятьох громадян

В Одесі правопорушник, який знаходився в СІЗО за обвинуваченням у крадіжці, займався прямо звідти онлайн-шахрайством. 32-річний чоловік здійснював продаж неіснуючих товарів через популярний сайт.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

32-річний обвинувачений використовував мобільний телефон, щоб розмістити оголошення про продаж зовнішніх зарядних пристроїв за ціною 500 гривень. Дев'ять місцевих жителів виявили інтерес до його пропозиції. За допомогою мобільного додатка зловмисник відправив їм повідомлення, переконуючи, що товар є в наявності та готовий до відправлення поштою за умови передоплати. Громадяни погодились і перерахували гроші “продавцю”. Однак після отримання грошей зловмисник припинив будь-яке спілкування з ними. Загалом підозрюваний виманив у  громадян грошей на суму 4500 гривень.

В ході санкціонованого обшуку поліцейські вилучили у правопорушника чорнові записи та мобільний телефон із сім-картою, з якого він здійснював протиправні дії. За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Цей злочин карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці викрили в онлайн-шахрайстві 32-річну мешканку Подільського району. Вона продавала в інтернеті вигадані товари та виманювала з потерпілих гроші.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися