Вкрали мотоцикл в який в’їхали: двом жителям Одеського району “світить” 8 років ув’язнення

Зловмисники побили мешканця Одещини та відібрали його мотоцикл

На Одещині поліція повідомила про підозру двом жителям у незаконному заволодінні транспортним засобом після дорожньо-транспортної пригоди. Інцидент стався після зіткнення автомобіля BMW фігурантів із припаркованим мотоциклом.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Пізно ввечері 26-річний місцевий житель разом зі своїм 26-річним товаришем керували автомобілем BMW по автодорозі, що веде від села Йосипівка до села Лібенталь. Під час руху вони не помітили мотоцикл, який був припаркований на узбіччі, і спричинили ДТП.

Після автопригоди обидва водії вирішили, що власник мотоцикла, 19-річний молодик, повинен відшкодувати їм завдану матеріальну шкоду. Один з винуватців напав на потерпілого, нанісши йому кілька ударів по голові. Після цього вони змусили його сісти в їх автомобіль та разом вирушити до села Лібенталь.

На місці призначення зловмисники залишили потерпілого біля його будинку та взяли автомобільний причіп від одного зі своїх знайомих. Повернувшись на місце ДТП, вони завантажили мотоцикл потерпілого, який коштує близько 10 тисяч гривень, на причіп і перевезли його до гаража одного зі спільників.

Потерпілий звернувся до поліції після інциденту, і правоохоронці швидко знайшли зловмисників. Перевірка їх стану на сп'яніння показала, що вони були нетверезими. Поліцейські також виявили місцеперебування автомобіля та мотоцикла.

Обох фігурантів слідчі затримали та повідомили їм про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України. Йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групи осіб, поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого. Суд задовольнив клопотання слідчих та обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікам загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині поліція затримала підлітка в одному із сіл Саратської територіальної громади під підозрою у грабежі, крадіжці, та підпалі автомобіля свого односельця. За такі дії йому загрожує до 10 років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися