Хакера з Києва судитимуть в Одесі за атаку на вебсайт місцевої фірми: подробиці

Дії киянина привели до виходу з ладу вебсайту одеської компанії

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт проти 38-річного киянина, який здійснив хакерську атаку та призвів до виходу з ладу вебсайту приватної фірми, що базується в Одесі. Чоловіку загрожує серйозне покарання, включаючи штраф та обмеження волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Маючи намір перевірити нове програмне забезпечення, киянин вирішив використати вебсайт одеського підприємця як об'єкт свого експерименту. За допомогою масових запитів та повідомлень, він спровокував перевантаження та вихід із ладу цього вебресурсу, що призвело до серйозних фінансових втрат для його власника.

Правоохоронці встановили місцеперебування зловмисника та провели санкціонований обшук його мешкання. Під час обшуку були вилучені жорсткі диски з інформацією, що підтвердило його причетність до хакерської атаки.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції висунули правопорушнику обвинувачення за ч. 1 ст. 363-1 КК України. За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу розміром від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 68000 гривень, або обмеження волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці викрили ще два шахрайські кол-центри, які діяли на території Приморського району. У результаті санкціонованих обшуків вилучено понад 60 комп'ютерів, ноутбуків та іншої техніки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися