В Одесі затримали іноземців за крадіжку дорогих смартфонів місцевих мешканців

Двом іноземцям загрожує до 8 років в'язниці за крадіжку та шахрайство

В Одесі поліцейські затримали двох іноземців, які стали підозрюються в крадіжці смартфонів у місцевих мешканців. За такі дії, зловмисникам загрожує покарання у вигляді до восьми років позбавлення волі. 

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Перша історія розгорнулася після зустрічі двох іноземців з місцевим жителем в одному із кафе на вулиці Катерининській. Під час зустрічі обидва іноземці вирішили викрасти смартфон потерпілого, який мав вартість 25 тисяч гривень. Спочатку, коли зловмисники зробили пропозицію обміну готівкових грошей на безготівковий переказ, все виглядало як звичайна операція. Проте, коли власник смартфона відвернувся, один з правопорушників передав гаджет своєму поплічнику, і разом вони зникли з місця події.

Правоохоронці змогли встановити осіб, які викрали смартфон та продали його. В ході слідства, обидва іноземці відшкодували потерпілому завданий збиток.

Невдовзі молодший за віком іноземець знову спробував обманути місцевих жителів. В цей раз він заволодів смартфоном місцевої дівчини на Аркадійській алеї. Зловмисник спостерігав, як дівчина надавала допомогу непритомному чоловіку і використовувала свій смартфон, щоб світити. Він підгледів за нею і запропонував допомогти, взявши гаджет в руки. Дівчина довірила незнайомцю свій смартфон вартістю 42 тисячі гривень. Однак після того, як вона відвернулася, іноземець втік. Поліцейські розшукали правопорушника та затримали його. Вони вилучили у нього смартфон і повернули його законній власниці.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили обом фігурантам про підозру у крадіжці, а молодшому за віком правопорушнику – ще й у шахрайстві, вчиненому повторно. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 190 КК України відповідно. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою їхні санкції – позбавлення волі на строк до восьми років. Суд обрав обом чоловікам запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідство триває, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що молодий житель Чорноморська отримав підозру в шахрайстві за використання фішингових вебсайтів. За такі дії, раніше судимому 20-річному чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися