Жителя Ізмаїла вдруге за рік викрили в шахрайстві з продажем пального

Мешканець Одещини ошукав чотирьох громадян на суму майже 23 тисячі гривень

Другий раз протягом останнього року поліція в місті Ізмаїл виявила випадок шахрайства, пов'язаного з продажем пального. 34-річний житель міста, який вже має судимість за схожі дії може отримати покарання у вигляді штрафу або навіть позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Минулого року цей правопорушник ошукав співмешканця, запевнивши його, що має доступ до дешевого пального. Переконавши потерпілого, він вимагав передоплату за товар, і навіть сплатив штраф в розмірі майже 52 тисячі гривень за рішенням суду. Однак, це не зупинило його, і з лютого по травень цього року він використовував аналогічну схему для обману ще чотирьох громадян.

Зараз стало відомо, що цей зловмисник знайшов своїх жертв на популярному інтернет-ресурсі для оголошень перевізників пасажирів. Він незаконно використовував ім'я відомої мережі автозаправних станцій, незаконно представляючись її працівником. Під цим прикриттям він повідомляв потенційним покупцям про вигідні знижки на пальне за умови передоплати. Довірливі громадяни замовляли пальне і перераховували гроші на банківську картку шахрая, якій він знімав у банкоматах. Однак, коли клієнти приїжджали на заправку, вони дізнавалися, що ніякої знижки на пальне там немає.

За інформацією поліції, протягом лютого по травень цього року цей правопорушник ошукав чотирьох довірливих чоловіків віком від 32 до 67 років та отримав на свою банківську картку майже 23 000 гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили правопорушнику про підозру у шахрайстві, вчиненому повторно, що кваліфікується за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі поліцейські затримали двох іноземців, які стали підозрюються в крадіжці смартфонів у місцевих мешканців. За такі дії, зловмисникам загрожує покарання у вигляді до восьми років позбавлення волі. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися