В Одесі затримали організатора вивезення “ухилянтів” за кордон: подробиці справи

За свої “послуги” зловмисники брали від 3500 до 5000 доларів США

На Одещині було розкрито злочинну схему незаконного переправлення призовників за кордон, яку організували 42-річний зловмисник та його спільник, 44-річний одесит. Правоохоронці затримали обох і висунули проти них серйозні звинувачення, які можуть призвести до позбавлення волі на дев'ять років разом із конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

42-річний організатор цієї групи, який вже був обвинуваченим в розбійних нападах та бандитизмі на території різних областей, розробив схему для організації незаконного переправлення "ухилянтів" до Республіки Молдова. Він разом з одеситом та іншою особою, що перебувала за кордоном, залучив молодих чоловіків із призовним віком, обіцяючи їм переправу через кордон України за грошову винагороду. Після цього вони надавали їм поради та вказівки щодо перетинання кордону, а місцевий мешканець перевозив їх на автомобілі до іншої області, що межує з Придністров’ям, де з ними співпрацював третій спільник.

Зловмисники брали за свої послуги від 3500 до 5000 доларів США. Однак, завдяки спецоперації правоохоронців, керівника групи затримали в Одесі, а його товариша – під час перевезення "ухилянтів" до кордону України. У них вилучено транспортні засоби, мобільні телефони, гроші та інші докази злочину.


Зібравши достатньо доказів, затриманим повідомили про підозру, в залежності від скоєного. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. За клопотанням слідчих, суд обрав підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині прикордонники отримали оперативну інформацію про намір незаконного перетину кордону. Під час операції прикордонники з Білгород-Дністровського загону виявили та затримали вісімнадцять громадян України, які мали намір втекти з країни з метою ухилення від призову на військову службу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися