Корупція в Одеській області: затримано колишнього військовослужбовця ОК “Південь”

Зловмисник вимагав 1500 доларів за переведення військового до небойового підрозділу

На Одещині правоохоронці розкрили корупційну схему колишнього військовослужбовця, який намагався отримати 1500 доларів США в обмін на сприяння переведенню військового до небойового підрозділу. Після отримання хабаря, зловмисника затримали, і йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Співробітники правоохоронних органів Білгород-Дністровського районного відділу поліції разом з оперативними силами Управління стратегічних розслідувань в Одеській області виявили та затримали 31-річного колишнього військовослужбовця ОК “Південь”. 

За результатами розслідування встановлено, що зловмисник незаконно вимагав 1500 доларів США від військового, який служив у одній з військових частин ЗСУ. У обмін на ці кошти, він обіцяв вплинути на прийняття рішення про переведення військовослужбовця до небойового підрозділу.

Дії правопорушника були задокументовані, і його було затримано після того, як кошти були переказані на його банківський рахунок військовим. За ці дії зловмиснику може загрожувати до восьми років ув'язнення, а також конфіскація його майна.

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Наразі підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські клопочуть у суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині СБУ викрило та ліквідувало масштабну схему ухилення від мобілізації. За гроші посадовці “допомагали” військовозобов’язаним “відкосити” від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров’я.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися