“Плати або потрапиш до лікарні”: на Одещині затримали учасників злочинної групи

Зловмисники вимагали з мешканця Одещини майже мільйон гривень неіснуючого боргу

На території Одеської області правоохоронці розкрили велику злочинну групу, яка вимагала майже мільйон гривень від землевласника за неіснуючий борг. У результаті процесуальних дій було затримано двох осіб, які стояли за цією злочинною схемою.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що група складалася з трьох іноземців з кримінальним минулим, які висунули вимогу землевласнику сплатити понад 900 тисяч гривень, вказуючи, що це погашення боргових зобов'язань перед іншою особою, хоча такого боргу фактично не існувало.

Зловмисники використовували телефонні дзвінки та особисті зустрічі, під час яких погрожували фізичною розправою та знищенням сільськогосподарської техніки, якщо їхні вимоги не будуть виконані. Під тиском погроз потерпілий передав зловмисникам значну суму грошей, усього 20000 гривень та 500 доларів США. Оскільки потерпілий не мав можливості одразу сплатити всю суму, правопорушники встановили графік відшкодування "боргу".

Правоохоронці затримали двох фігурантів віком 51 та 49 років. На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, який карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром два мільйона гривень. Вживаються заходи щодо затримання ще одного фігуранта віком 29-ти років. Також в ході слідства встановлюватимемо інших осіб, причетних до даного злочину, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що поліцейські Одещини повідомили про підозру “вору в законі”. Зазначимо, що мова йде про правопорушника із санкційного списку РНБО на прізвисько “Лавасогли-Батумський”, а також його довіреній особі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися