В Одесі шахраї привласнили державну нерухомість вартістю 1,5 мільйона

Зловмисникам загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років

Одеські поліцейські затримали двох осіб за привласнення державної нерухомості вартістю 1,5 млн гривень. Зловмисники використали підроблені документи, щоб переоформити квартиру на себе.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

За даними слідства, 51-річний одесит, який у минулому підтримував стосунки з власниками нерухомого майна, вирішив ним заволодіти. Для реалізації свого злочинного плану він залучив 60-річну подільчанку, яка за 4000 доларів США погодилася за допомогою сфальсифікованих документів оформити на себе житло і віддати чоловіку.

З допомогою сторонніх осіб жінку було забезпечено підробленими свідоцтвом на право власності, технічним паспортом та розпорядженням приватизації квартири, після чого її переоформили на чоловіка під виглядом купівлі-продажу. Ставши власником оселі, зловмисник почав здавати її в оренду. В рамках розслідування кримінального провадження на нерухомість був накладений арешт.

За наявності достатніх доказів, слідчі повідомили правопорушникам про підозру, в залежності від скоєного, за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358; ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років. Нині поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до вказаного злочину. Слідство триває, - повідомила начальниця відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу територіального підрозділу поліції Валентина Горошко.

Нагадаємо, Нацполіція викрила організовану групу шахраїв, яка привласнила понад 20 млн грн під виглядом продажу автівок та квадрокоптерів для потреб військових. Зловмисники в інтернеті пропонували доставку автомобілів з-за кордону та продаж квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися