В Одеській області затримали двох “смотрящих”: яке покарання їм загрожує

Зловмисники обвинувачені в розповсюдженні злочинного впливу та контролю над злочинною діяльністю

В Одеській області викрито та затримано осіб, які поширювали злочинний вплив та виконували роль “смотрящих” за містом Чорноморськ. За такі дії їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Після завершення розслідування, правоохоронці встановили двох фігурантів, віком 45 та 50 років, які виконували завдання “злодія в законі” Міндії Горадзе. Основною метою цих осіб було впливати на суспільство через поширення злочинного впливу,  координувати злочинні дії в місті Чорноморськ, а накопичені кошти, майно та інші активи вносили до так званого “злодійського общака”.

Правоохоронці задокументували протиправні дії фігурантів і затримали їх разом з іншою особою, якій було доручено здійснювати незаконний збут наркотичних засобів. Фігурантам була повідомлена підозра згідно з частиною 1 статті 255-1 Кримінального кодексу України за умисне поширення в суспільстві злочинного впливу. Наразі, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для підозрюваних. У разі визнання їх винними, їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років, а також конфіскація їхнього майна.

Зазначимо, що у квітні даним особам було повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, зокрема повторно (ч. 2 ст. 307 ККУ) та у зберіганні, придбанні вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та збуті вогнепальної зброї (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 ККУ), – йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили поширення впливу лідера міжетнічного організованого злочинного угруповання. Воно займалося постачанням наркотиків до виправної колонії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися