“Фініки” на 11 мільйонів доларів: на Одещині затримали контрабандистів наркотиків

В ході операції правоохоронці вилучили 186 кг кокаїну

Спільними зусиллями правоохоронців України, Румунії та Німеччини вдалося припинити незаконний канал постачання небезпечних наркотиків до країн Європейського Союзу, які перевозилися в контейнерах із фініками. У ході операції в Одесі були затримані два румунських громадяни, які керували цією контрабандою.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За даними слідства, організацію цього наркотрафіку обіймало міжнародне злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді важких наркотиків, а главою наркобізнесу був громадянин Таджикистану. Фігуранти використовували хитрі методи, фасуючи героїн у пакети та приховуючи його в подвійних коробках із сухофруктами. Далі, вони відправляли "товар" через логістичні компанії з країн Центральної Азії, які прокладали маршрут через Румунію до України та країн ЄС.

У липні 2022 року правоохоронним органам України та Румунії вдалося провести контрольоване постачання наркотику для документування діяльності наркосиндикату. Вантаж з героїном прибув до України на початку вересня минулого року та був розміщений в одному зі складських приміщень Одеси. Під час перевірки цілісності вантажу та наявності наркотику в ньому двоє іноземців були затримані на території складу. Виявилось, що це двоє 30-річних громадян Румунії.

Під час обшуку складського приміщення поліцейські виявили 186 кілограмів порошкоподібного наркотичного засобу. Швидкі тести підтвердили, що ця речовина є небезпечним наркотиком героїном. Від продажу цього героїну злочинці могли отримати понад 11 мільйонів доларів США.


Нагадаємо, що співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Національною поліцією викрили канал постачання еквадорського кокаїну до України. В ході операції було затримано експравоохоронця, який намагався продати понад 3 кілограми наркотику за 135 тис. доларів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися