Фіктивний шлюб для виїзду за кордон: на Одещині викрили незаконну схему

За такі “послуги” організатор схеми брав з “ухилянтів” по 12 000 доларів

На Одещині правоохоронці викрили чергову схему фіктивних шлюбів, через які намагалися вивезти призовників за кордон з метою ухиляння від служби в армії та затримали організатора цієї схеми. За такі дії чоловіку загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Організатором цієї злочинної схеми виявився 36-річний житель Березівського району. Він активно шукав чоловіків, які бажали уникнути призову і виїхати за кордон, але не мали законного права на це. Під виглядом фіктивного шлюбу з жінками з інвалідністю, він намагався здійснити їх переправу через кордон.

Загалом за 24 тисячі доларів США організатор обіцяв двом “ухилянтам” укласти фіктивний шлюб та допомогти оформити документи по догляду за хворими дружинами, щоб вони могли незаконно виїхати з України.

Затримання зловмисника стало відбулося після того, як одна з пар була розписана, і організатор отримав гроші за свої послуги та подальше оформлення документів для виїзду.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції  повідомили фігуранту про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 187880 гривень. Слідство триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до даного злочину, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 32-річний українець вступив у шлюб з 56-річною жінкою, яка мала інвалідність, з метою виїзду за кордон. Однак, їх плани розкрилися під час спроби перетнути кордон на одному із пунктів пропуску на Одещині.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися