Шахрайство із СІЗО: на Одещині засудили чоловіка в онлайн-продажі вигаданих товарів

Зловмисник знаходячись в Одеському слідчому ізоляторі ошукав чотирьох громадян

На Одещині правоохоронці викрили чоловіка, який, відбуваючи покарання в ДУ “Ізмаїльський слідчий ізолятор” за пограбування, “продавав” через одну із соціальних мереж вигадані товари. Суд розглянувши матеріали справи визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Інцидент стався в квітні, коли чоловік, відбуваючи покарання за пограбування, вирішив займатися обманом через соціальні мережі. Він "продавав" травматичний пістолет, посуд та годинник, які насправді не існували. Зловмисник ошукав чотирьох жителів міста Ізмаїла та Ізмаїльського району на загальну суму 19 тисяч гривень. Всім потерпілим він надавав реквізити банківської картки своєї знайомої, яка на отримані гроші купувала йому харчові продукти.

Правоохоронці викрили правопорушника і на підставі зібраних доказів під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, що передбачено частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України.

Розглянувши матеріали провадження, дослідивши докази, надані поліцейськими, суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років та один місяць. Правоохоронці вкотре закликають громадян не сплачувати кошти за товар наперед, тому що можна залишитись ні з чим, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі правопорушник, який знаходився в СІЗО за обвинуваченням у крадіжці, займався прямо звідти онлайн-шахрайством. 32-річний чоловік здійснював продаж неіснуючих товарів через популярний сайт.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися