Вигадані послуги за 133 тисячі доларів: в Одесі затримали двох шахраїв

Мешканці Одеси заволоділи грошима жінки зловживаючи її довірою

Поліцейські розкрили справу про обман та викрадення 133 тисяч доларів США,  які двоє мешканців Одеси вкрали у місцевої підприємиці. За такі дії фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

У першому випадку, зловмисники обіцяли прискорити оформлення українського громадянства для іноземця-чоловіка підприємиці. Після отримання 44 тисяч доларів, вони незабаром вимагали ще 14 тисяч, посилаючись на труднощі в процесі.

У наступному етапі, зловмисники обіцяли створити навчальну інтернет-платформу за 300 тисяч доларів, залучаючи для цього своїх знайомих-фахівців з галузі ІТ. Однак, замість обіцяної допомоги, вони пропонували жінці вкласти 75 тисяч доларів у криптовалютну біржу, де вона отримала криптовалюту без реальної вартості на ринку.

Після заволодіння грошима, зловмисники припинили будь-який контакт з підприємицею та розділили отриману суму між собою на власні потреби. Втративши надію на повернення коштів самостійно, підприємиця звернулася до правоохоронців.

Під час обшуків, поліцейські вилучили мобільні телефони та комп'ютерну техніку у фігурантів, які містили докази їхньої злочинної діяльності. Тепер справа перебуває в стадії слідчого розгляду, і зловмисникам може загрожувати серйозна відповідальність перед законом.

Слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловікам про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайстві), вчиненому у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб. Скоєне кваліфікується за ч. 2 ст. 28 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Нині суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці викрили в онлайн-шахрайстві 32-річну мешканку Подільського району. Вона продавала в інтернеті вигадані товари та виманювала з потерпілих гроші.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися