На Одещині чоловік незаконно наловив риби на понад 330 тисяч гривень: яке покарання його очікує

У мешканця Одеської області було вилучено 140 одиниць різних видів риби

На Одещині правоохоронці виявили випадок незаконного вилову водних біоресурсів на березі озера Джаншейське. За такі дії правопорушнику загрожує штраф або обмеження волі. 

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Порушник, 37-річний житель Приморського, скоїв правопорушення на березі озера Джаншейське, користуючись незаконними методами лову. Він виловив 140 одиниць різних видів риби, серед яких були сазани, карасі та плітки, не маючи на це відповідного дозволу.

Порушення було виявлено співробітниками сектору водної поліції та морської охорони, які вилучили у чоловіка чотири риболовні сітки та незаконний улов. Знаряддя лову було передано на зберігання до приватного підприємства “КЛЕСТ ЛТД”.

В результаті проведеної інженерно-екологічної експертизи встановлено, що завдані правопорушником збитки Національному природному парку “Тузлівські лимани”, складають понад 330 тисяч гривень.

За наявності достатніх доказів, дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді штрафу в розмірі від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 51000 гривень, або обмеження волі на строк до трьох років, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині був виявлений випадок незаконного вилову водних біоресурсів на Тилігульському лимані, поблизу с. Кошари. Чоловік використовував заборонені знаряддя лову - 2 ятери бичкові.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися