На Одещині викрили незаконне переправлення чоловіків за кордон через систему “Шлях”

За допомогою системи ”Шлях” “ухилянти” могли незаконно потрапити до країн ЄС через пункти пропуску на Одещині

На Одещині викрито та повідомлено про підозру підприємцю, якого звинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.  За такі дії чоловіку загрожує чималий термін позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що житель міста Ізмаїл в умовах війни надавав “ухилянтам” можливості виїзду за кордон за допомогою системи “Шлях”. Підприємець реєстрував військовозобов'язаних як водіїв рейсових автобусів, які здійснюють перевезення туристів за кордон.

Ця схема дозволила 18 особам, які не мали відповідної категорії для керування транспортними засобами або взагалі не мали водійських посвідчень, незаконно перетнути кордон України та потрапити до країн Європейського Союзу через пункти пропуску в Ізмаїльському районі.

Наразі правоохоронними органами розглядається питання щодо запобіжних заходів щодо підозрюваного. Також проводиться розслідування для встановлення причетності інших осіб до цієї схеми.

Нагадаємо, що на Одещині було розкрито злочинну схему незаконного переправлення призовників за кордон, яку організували 42-річний зловмисник та його спільник, 44-річний одесит. Правоохоронці затримали обох і висунули проти них серйозні звинувачення, які можуть призвести до позбавлення волі на дев'ять років разом із конфіскацією майна.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися