"200 тисяч, або фізична розплата": в Одесі затримали групу осіб за вимагання грошей

Правоохоронці затримали трьох підозрюваних у вимаганні грошей

В Одесі правоохоронці виявили та затримали групу осіб, які вирішили покращити своє фінансове становище за рахунок іншого громадянина. Зловмисники погрожували жертві фізичною розправою та вимагали від нього 200 000 гривень як "боргове зобов'язання".

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що троє чоловіків у віці 20, 23 і 40 років розраховували на легке збагачення. Вони виманили 24-річного громадянина та пред'явили йому "борг" в розмірі 200 000 гривень. Між тим, чоловіка оточили та погрожували йому фізичною розправою, якщо він не віддасть гроші.

Дії зловмисників помітили перехожі, які звернулися до правоохоронців. Однак групі вдалося втекти. Але того ж дня, коли потерпілий намагався дійти додому, вони знову з'явилися і почали його переслідувати. Злочинці все ж змусили його віддати 1300 доларів США та 7,6 тисячі гривень, які він мав удома на той час.

Проте, зловмисникам не вдалося скористатися чужими грішми. Двох з них затримали правоохоронці, коли вони виходили з оселі потерпілого, а третього вдалося розшукати наступного дня. У ході затримання підозрюваних були вилучені мобільні телефони, гроші, одержані злочинним шляхом, та інші докази, які підтверджують їх протиправні дії.

picture

Яке покарання чекає на зловмисників

Зловмисники отримали підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання позбавленням волі на строк до 12 років та конфіскацію майна.

Нагадаємо, поліцейські викрили волонтерку з Одещини, яка виманювала гроші у рідних безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ. Слідчі повідомили жінці про підозру  у шахрайстві.  Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися