Поліція зупинила незаконну порубку дерев на Одещині

Незаконна порубка карається штрафом або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк

У лісосмузі поблизу села Новоселівка, поліцейські виявили трьох юнаків, один з яких був неповнолітнім, під час завантаження свіжо спиляних дерев у фургон. Під час огляду місця події правоохоронці виявили, що було вирізано 12 дерев порід "Софора" та "Акація", і відсутні були будь-які дозвільні документи на такий вид діяльності.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального Кодексу України стосовно незаконної порубки дерев. Під час розслідування був вилучений вантажний автомобіль "Volkswagen LT," бензопили та спиляні дерева в ролі речових доказів. За оцінкою фахівців, збитки, завдані державі, становлять майже 120 тисяч гривень.

Слідчі також виявили місце, де могли зберігатися незаконно вирізані дерева, на території одного з місцевих приватних підприємств. Під час офіційного обшуку на підприємстві було знайдено понад 1,2 тисячі частин порізаних та колотих дерев, які були вилучені як речові докази. Поліція намагається встановити походження цих дерев та розмір завданої державі шкоди.

Наразі слідчі проводять розслідування, в ході якого буде надано правову оцінку діям усіх учасників правопорушення. Максимальне покарання за вказаною статтею становить до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, чоловіку загрожує штраф На Одещині поліцейські повідомили чоловіку про підозру у незаконній порубці дерев в лісосмузі біля Арциза. Загалом правопорушник спиляв 12 дерев.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися