"Гарний улов": в Одесі браконьєр має відшкодувати державі майже 290 тисяч гривень

Правопорушник незаконно зловив понад сотню одиниць різних видів риби

Суд у Білгород-Дністровському районі виніс вирок жителю, якого впіймали на незаконному вилові риби в акваторії озера Джаншейське Лиманської територіальної громади. Чоловіка, який не мав відповідних дозвільних документів, затримали поліцейські разом з морською охороною.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Правопорушник використовував сітки, щоб виловити рибу з маломірного човна. В результаті рейду вилучено три сітки, плавзасіб, і 128 одиниць різних видів риби. Серед них були карасі, сазани, окуні та камбали.

Після проведення експертизи було встановлено, що загальна сума завданого збитку становить майже 290 тисяч гривень. Після подання обвинувачення згідно зі статтею 249 Кримінального кодексу України та направлення справи до суду, винний отримав штраф у розмірі 25,5 тисяч гривень та зобов'язання відшкодувати збитки, завдані державі. Речові докази, такі як сітки, човен та рибу, було конфісковано на користь держави.

Нагадаємо, на Одещині на озері Ялпуг викрито двох браконьєрів, які ловили рибу з дерев’яного човна, використовуючи 17 ліскових сіток.

Крім того, на Одещині правоохоронці виявили випадок незаконного вилову водних біоресурсів на березі озера Джаншейське. За такі дії правопорушнику загрожує штраф або обмеження волі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися