На Одещині ДБР завадило контрабанді на суму понад 55 млн гривень (відео)

Контрабандну продукцію намагались провести через Одеський морський порт

Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує свою роботу з протидії незаконному переміщенню товарів через митний кордон України. Особливу увагу приділяється боротьбі з контрабандою, яка призводить до значних втрат для державного бюджету.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

ДБР викрили комерційну організацію, яка спробувала незаконно ввезти на територію України коштовне стоматологічне обладнання на суму близько 25 млн гривень через Одеський морський порт. Крім того, контрабандисти перевозили понад 65 тисяч контрафактних електронних сигарет, обіг яких заборонений в Україні, загалом на суму понад 30 млн гривень.

Щоб приховати справжню природу вантажу, контрабандисти намагалися вивезти його під виглядом "косметологічної продукції для волосся", і в супровідних документах зазначили, що вартість товару становить лише 1,6 млн гривень.

За ініціативою ДБР, співробітники Одеської митниці склали протокол про порушення митних правил згідно зі статтею 483 Митного кодексу України. Це призвело до накладення штрафу у розмірі 100% вартості товару з конфіскацією вантажу.

Наразі слідчі ДБР проводять розслідування з метою встановлення осіб, які сприяли контрабандистам у незаконному ввезенні товарів. Робота над цим питанням триває під проводом Одеської обласної прокуратури.


Нагадаємо, Державне бюро розслідувань (ДБР) разом з Одеською митницею передало 15 напівавтоматичних гвинтівок турецького виробництва військовим бійцям Національної гвардії та Сил територіальної оборони Одеської області. Вони мають вартість, більш як півмільйон гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися