ДБР передало військовим 15 гвинтівок, вилучених у контрабандистів на Одещині (відео)

Зброя лежала “забутою” на складі конфіскату з 2014 року

Державне бюро розслідувань (ДБР) разом з Одеською митницею передало 15 напівавтоматичних гвинтівок турецького виробництва військовим бійцям Національної гвардії та Сил територіальної оборони Одеської області. Вони мають вартість, більш як півмільйон гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Важливо відзначити, що ця бойова зброя нелегально потрапила в Україну ще у 2014 році та була вилучена митниками. Однак протягом усього часу вона "припадала пилюкою" на складі конфіскату.

Працівники ДБР виявили ці гвинтівки серед “залежаних” товарів митниці під час досудового розслідування одного із кримінальних проваджень. У такий складний для країни час зброя була передана оборонцям, а не лишилася на складі конфіскату. Працівники ДБР ініціювали передачу цього бойового припасу одній із частин Нацгвардії, де він вже використовується за призначенням для боротьби зі злочинністю та забезпечення безпеки на Одещині.


Також, “Коментарі” писали, що Одеський благодійний фонд “Корпорація монстрів” отримав ліцензію на закупівлю зброї. За словами голови фонду Катерини Ножевнікової,  відтепер фонд зможете організовувати збори, наприклад на міномети. Благодійники подякували за допомогу державним органам та військовим, адже отримання подібної ліцензії вимагає багато роботи з паперами. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися