Тікали в Молдову на "кареті швидкої": на Одещині викрили канал перевезення ухилянтів за кордон

Організатори схеми перевезення чоловіків за кордон можуть сісти за ґрати на дев’ять років

На Одещині правоохоронці затримали кримінальну групу, яка незаконно організовувала переправу осіб через кордон, і використовувала для цього підроблену "швидку" медичну карету. Інцидент стався під час комендантської години.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За розслідуванням, двоє іноземців та один громадянин України забезпечили ухилянтів транспортом швидкої допомоги, який доставив їх до прикордонного населеного пункту Одещини. Звідти, через природний перехід, обійшовши прикордонні пункти, планувалося переправити їх до сусідньої держави.

Зловмисники оцінили свої послуги у $4,800 за особу, надали інструкції з незаконного перетину кордону, і відправили їх спеціальним транспортом.

Поліція зупинила автомобіль, коли він їхав по міжнародній трасі М-15 "Одеса – Рені" з увімкненими маячками. Одночасно, у місцях перебування інших членів злочинної групи також були здійснені затримання. У них було вилучено гроші, мобільні телефони та інші речі, які мали значення для слідства.

Яке покарання чекає на зловмисників

Під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, фігурантам було пред'явлено підозру у вчиненні організації незаконного переправлення осіб через кордон України, а також в сприянні їхнім діям. Цей злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років та конфіскацію майна. Суд залишив підозрюваних під вартою.


Нагадаємо, прикордонники неподалік населеного пункту Окни, що на Одещині, затримали мешканців Київської, Донецької, Сумської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської та Миколаївської областей. Усі чоловіки намагалися незаконно перетнути державний кордон та потрапити до сусідньої країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися