На Одещині прикордонники затримали ухилянтів: чоловіки намагалися потрапити до Молдови

Загалом за допомогою БПЛА затримали 14 чоловіків

Прикордонники неподалік населеного пункту Окни, що на Одещині, затримали мешканців Київської, Донецької, Сумської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської та Миколаївської областей. Усі чоловіки намагалися незаконно перетнути державний кордон та потрапити до сусідньої країни. Про це повідомили в Дердавній прикордонній службі України. 

Згодом стало відомо, що правопорушники знайшли організаторів “переправи” по Інтернету. Вони повідомили “клієнтам” маршрут.  Водночас, вимагали за це 2000 доларів США.


“Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, - коментує прикордонник на псевдо Крук, інспектор прикордонної служби відділу "Окни" Подільського загону.

“Коментарі” писали, що на Одещині затримали ухилянтів за допомогою БПЛА. Двоє чоловіків з Миколаївської та Херсонської областей вирішили незаконно потрапити до Молдови. Правопорушники планували перетнути державний кордон на Одещині, втім прикордонники за допомогою БПЛА з тепловізійною камерою виявили порушників раніше.

Нагадаємо, що на Одещині було розкрито злочинну схему незаконного переправлення призовників за кордон, яку організували 42-річний зловмисник та його спільник, 44-річний одесит. Правоохоронці затримали обох і висунули проти них серйозні звинувачення, які можуть призвести до позбавлення волі на дев'ять років разом із конфіскацією майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися