Намагалися незаконно перетнути кордон: на Одещині затримали ухилянтів

Наразі стосовно чоловіків складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення

На Одещині затримали ухилянтів за допомогою БПЛА. Двоє чоловіків з Миколаївської та Херсонської областей вирішили незаконно потрапити до Молдови. Правопорушники планували перетнути державний кордон на Одещині, втім прикордонники за допомогою БПЛА з тепловізійною камерою виявили порушників раніше.


Як виявилось, чоловіки по Інтернету знайшли людей, які запевнили, що можуть допомогти перетнути кордон. Організатори за свої послуги хотіли 4500 $ США з кожного. Вказівки що робити та куди бігти чоловіки отримувати дистанційно. Для втілення своїх планів правопорушники доїхали до залізничної станції в Одеській області та пішки пройшли за вказаним маршрутом до одного з населених пунктів біля українсько-молдовського кордону.

“Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, - йдеться в повідомленні відомства. 

“Коментарі” писали, що на Одещині було розкрито злочинну схему незаконного переправлення призовників за кордон, яку організували 42-річний зловмисник та його спільник, 44-річний одесит. Правоохоронці затримали обох і висунули проти них серйозні звинувачення, які можуть призвести до позбавлення волі на дев'ять років разом із конфіскацією майна.

Нагадаємо також, що на Одещині прикордонники запобігли нелегальному перетину кордону. На транзитній ділянці дороги “Маяки – Удобне”, правоохоронці зупинили вантажівку в якій були виявлені шість громадян України. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися