Поліція Одещини виявила понад 160 тисяч переплат на ремонті бомбосховища видавництва "Чорномор’я"

Директор підприємства заволодів бюджетними коштами через халатність інженера

Поліцейські Одеської області розкрили випадок спроби заволодіти бюджетними коштами на ремонт бомбосховища одеського видавництва "Чорномор’я". Підозру отримали як інженер приватного підприємства, так і директор фірми-підрядника.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області

Слідчі виявили, що інженер приватного підприємства, яке виконує архітектурно-проєктні роботи та надає послуги з технічного консультування в галузі будівництва, не дотримався своїх службових обов'язків при нагляді за ремонтом бомбосховища.

Внаслідок його халатності, фірма-підрядник завищила вартість робіт та витрати на матеріали на понад 160 000 гривень. Це призвело до необґрунтованих витрат бюджетних коштів і перерахунку грошей фірмі-підряднику за роботи, які фактично не виконувались.

Яке покарання чекає на інженера та директора фірми-підрядника

Поліція повідомила інженеру про підозру у службовій недбалості, що завдала значної шкоди громадським інтересам. Цей злочин передбачає штраф від 34 до 68 тисяч гривень або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Директор фірми-підрядника також отримав підозру у видачі завідомо неправдивих офіційних документів та заволодінні чужим майном через зловживання своїм службовим становищем. Максимальне покарання за ці злочини - вісім років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці повідомили про підозру експосадовиці сільради. Поліцейські встановили, що обіймаючи посаду начальника відділу освіти, минулого року жінка уклала з приватними фірмами договори на виконання ремонтних робіт споруди цивільного захисту в місцевому закладі освіти. Замість безпосереднього контролю за ходом, вартістю та обсягом виконаних робіт, посадовиця підписувала акти приймання будівельних робіт, не переконавшись у повноті їх фактичного виконання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися