Одесит тричі ошукав покупців кросівок: поліція затримала шахрая

Найбезпечнішим варіантом є покупка на умовах післяплати, коли ви сплачуєте тільки після отримання та перевірки товару

Одеська поліція викрила та затримала мешканця міста, який обманув трьох громадян при продажу кросівок через Інтернет. Чоловік отримав передоплату від покупців, але не відправив їм замовлений товар. Тепер йому загрожує відповідальність від штрафу до позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Встановили, що чоловік розмістив оголошення на популярному сайті про продаж кросівок, прийняв передоплату від трьох покупців, але ніколи не надіслав товар. Протягом трьох тижнів він виманив гроші від двох чоловіків і однієї жінки. Коли потерпілі звернулися до поліції, виявилося, що зловмисник блокував їх та припиняв усі спроби зв'язку.

Після проведення операційно-розшукових заходів поліція встановила і затримала зловмисника, і у нього було вилучено мобільний телефон зі сім-картою, яким він здійснював обман. Чоловікові загрожує відшкодування завданих збитків у вигляді штрафу або виправних робіт, або обмеження волі на строк від одного до п'яти років, або навіть позбавлення волі на строк до трьох років.

Одеситам рекомендують бути обережними при здійсненні покупок в Інтернеті та перевіряти репутацію продавців та сайтів перед відправленням грошей. 

Нагадаємо, в Одесі поліцейські викрили у шахрайстві з продажу портативних зарядних пристроїв чоловіка, який наразі перебуває у слідчому ізоляторі. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у шахрайстві, адже правопорушник ошукав 16 людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися