Прославляли РФ в TikTok “за пончики”: в Одесі затримали “горе-блогерів” (відео)

Під час прямого ефіру в TikTok мешканка Одеси почала прославляти Росію

Поліцейські в Одесі зреагували на запис стріму, під час якого дві молоді дівчини висловлювали зневажливу позицію щодо України й прославляли Росію. Правоохоронці виявили відеозапис, який мав проросійський характер, під час моніторингу інтернет-мережі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліцейські оперативно зібрали інформацію про жінок, встановили їхні анкетні дані та місце проживання. В їхніх квартирах провели обшуки та вилучили мобільні телефони обох “блогерок”. Свої дії одеситки пояснюють алкогольним сп’янінням та намаганням отримати більше лайків під час прямої трансляції.

Та хотіла просто набити ці лайки безглузді, пончики заробити. Мені вже все пояснили, що навіть слова можуть на багато чого вплинути. Не подумала, п’яні були, – прокоментувала дівчина й зазначила, що свою провину повністю визнає. 


Правоохоронці кваліфікували цю подію як пропаганду війни, і розпочали кримінальне провадження. За цей злочин передбачене покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

picture

Під час обшуку в квартирі однієї з жінок поліцейські також виявили полімерний пакетик із зеленим рослинним матеріалом, схожим на канабіс. Вирішується питання про внесення відомостей ще й за ознаками порушення статті 309 Кримінального кодексу України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

picture

Нагадаємо, в Одеській області правоохоронці затримали чоловіка, який активно розповсюджував деструктивний контент та антиукраїнські наративи, що відображали позицію російської пропаганди. За такі дії йому загрожує позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися