Одесит, через відправлене печиво в СІЗО, може сісти за ґрати на 10 років

Одеські поліцейські затримали чоловіка, який намагався допомогти утриманцю СІЗО з наркотиками

Судимому за наркозлочини чоловікові, який не припинив займатися протиправною діяльністю, тепер загрожує серйозна кримінальна відповідальність. Він був затриманий поліцією Одеси через спробу надіслати наркотичні засоби у вигляді метадону до інших в'язнів в слідчий ізолятор через посилки.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час розслідування встановлено, що ця особа підтримувала контакт із друзями, які перебувають у слідчому ізоляторі та вимагали наркотики. Чоловік надавав їм послуги з постачання наркотиків, збирав бандеролі та відправляв поштою до адресатів.

Останнім вчинком правопорушника було включення метадону в кондитерські вироби, які він відправив одному із своїх знайомих, що перебував у слідчому ізоляторі. Сполучення призвело до того, що посилку перевірили слідчі в ізоляторі та вилучили вміст, після чого речовина була направлена на експертизу. Результати підтвердили, що метадон був знайдений в кондитерських виробах.

Під час обшуку вдома у підозрюваного було виявлено дев'ять полімерних пакетів із наркотичними речовинами рослинного походження. Також правоохоронці вилучили пакувальний матеріал і мобільний телефон з інформацією, яка підтверджує його злочинну діяльність.

Яке покарання чекає на наркокур'єра

Підозрюваному оголосили підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту наркотичних засобів, а також у незаконному збуті наркотиків у місцях позбавлення волі. Згідно з законодавством, за цей злочин може бути призначено покарання у виді позбавлення волі від шести до десяти років, з конфіскацією майна. Суд призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на Одещині поліцейські викрили громадянку сусідньої країни у протиправній діяльності. Жінка продавала наркотики “на різний смак” по всій Україні. Правопорушницю затримали біля поштомата з пакунками із наркотичним вмістом, заготовленими для виправляння клієнтам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися