Граната, пістолети та канабіс: у двох мешканців Одещини виявили заборонені предмети

За незаконне зберігання зброї можна потрапити за ґрати на сім років

Одеські поліцейські виявили двох чоловіків, які зберігали зброю та наркотики власнім домі. Правоохоронці вилучили небезпечні та заборонені предмети та оголосили про підозру. 

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

В одного з фігурантів, раніше засудженого за крадіжку та незаконне зберігання зброї та наркотиків, знайдено протитанкову гранату, чотири пістолети та набої. Інший фігурант з Одеського району мав 22 кущі конопель та близько 10 кг канабісу. Вилучені матеріали направлені на експертизу.

Яке покарання чекає на чоловіків

Одному з чоловіків вже повідомлено про підозру за фактом незаконного зберігання вибухових речовин без дозволу. Інший фігурант очікує на правову кваліфікацію за результатами експертизи.

Після розслідування правоохоронці встановлять канали постачання заборонених предметів і цілі їх зберігання.

Згідно з Кримінальним Кодексом України, за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами може бути позбавлення волі строком від трьох до семи років. Щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Нагадаємо, на Одещині поліцейські розкрили випадок незаконного продажу канабісу та затримали підозрюваного. Правоохоронцям вдалося вилучити близько 400 грамів наркотичного засобу у підозрюваного.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися