"Дбайливо обробляв кущі конопель": на Одещині затримали наркоторговця

Вилучені речовини відправили на експертизу

Правоохоронці викрили мешканця Білгород-Дністровського району в незаконному вирощуванні конопель та виготовленні наркотичного засобу. У зв’язку з цими правопорушеннями відкрито два кримінальні провадження, а чоловікові загрожує від штрафу до обмеження волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Оперативники та дізнавачі поліції разом з прикордонниками затримали фігуранта вчинення незаконних дій в його домі. Під час обшуку виявили 17 оброблених кущів конопель, висушені рослини вагою приблизно 450 грамів на горищі та пристрій для вживання наркотиків із залишками у господарському приміщенні. Фігурант відмовився пояснювати походження та мету цих речей.

Вилучені речові докази поліцейські скерували на експертні дослідження, за результатами яких вирішуватимуть питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Зазначимо, що згідно з санкціями вищезгаданих статей, максимальне покарання, яке загрожує чоловіку - до п’яти років обмеження волі. Слідство триває, - розповів начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу Андрій Мащенко. 

Яке покарання чекає на чоловіка

Інформація про цей випадок занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 310 (незаконне вирощування конопель у кількості від 10 до 50 рослин) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від штрафу до обмеження волі.

Важливо відзначити, згідно з ч. 4 ст. 309 Кримінального кодексу України, особа, яка самовільно звернулася до лікувального закладу та розпочала лікування від наркотиків, звільняється від кримінальної відповідальності за вчинені дії  передбачені частиною першою цієї статті. 

Нагадаємо, поліцейські з батальйону особливого призначення ГУНП в Одеській області затримали жителя Одеси, який перебував на вулиці Жоліо-Кюрі увечері. У чоловіка було вилучено п'ять полімерних пакетиків, в яких знаходилася рослинна речовина зеленого кольору, схожа на канабіс.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися