Ревнощі призвели до суду: на Одещині чоловік підпалив квартиру колишньої

В результаті пожежі ніхто не постраждав, але майно у квартирі було зруйноване

Суд виніс рішення у справі чоловіка, який незаконно проник до житла колишньої співмешканки і підпалив його. Правопорушнику призначено чотири роки позбавлення волі з дворічним іспитовим строком.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Нагадаємо, що влітку зловмисник, використовуючи газову трубу, проник на балкон квартири, яку колись орендувала його колишня співмешканка. Після розбиття віконного скла він проник у кімнату і підпалив ковдру, втікши з місця події. Хоча в результаті пожежі ніхто не постраждав, майно в квартирі було зруйноване.

Того ж дня поліцейські встановили, що до цього інциденту має відношення колишній співмешканець жінки. Виявивши, що він тимчасово мешкає на Миколаївщині, правоохоронці оперативно затримали його. Чоловік признав, що вчинив це з ревнощів.

Провівши досудове розслідування, поліцейські під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у незаконному проникненні до житла за частиною 1 статті 162 Кримінального кодексу України та умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу, за частиною 2 статті 194 того ж кодексу, – розповів заступник начальника – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Суд на підставі представлених доказів визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком два роки. Засуджений зобов'язаний регулярно з'являтися перед органом пробації, повідомляти про зміну місця проживання та отриманої роботи чи навчання, а також отримувати дозвіл на виїзд за межі України. У випадку порушення визначених обов'язків або вчинення нових правопорушень протягом іспитового строку, його можуть направити відбувати призначене покарання.

Нагадаємо, в Хаджибейському районі Одеси чоловік побив друга через ревнощі. Правопорушника затримали наступного дня після скоєного. Одеські поліцейські вже повідомили про підозру одеситу за спричинення знайомому тяжких тілесних ушкоджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися