На Одещині жінка "наводила" російські ракети на "зерновий коридор"

Зрадниця передавала інформацію російським спецслужбам через свого сина

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили та затримали жительку одеського села, яка виконувала роль коригувальниці для російських ракет. Жінка здавала окупантам об'єкти оборони та логістичні центри експорту українського зерна в районі Чорного моря. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Інформація, яку забезпечувала затримана особа, призначалася окупантам для підготовки атак на військові та критичні об'єкти регіону, використовуючи ракетне озброєння та дрони-камікадзе.

Співробітники СБУ успішно виявили та зупинили зрадницю, документуючи її злочинні дії. Виявлено, що жінка, яка проживає в селі Приморське Одеської області, утримувала зв'язок з агресором через свого сина, що проживає в Росії та спілкується з російськими спецслужбами. Під час обшуку у затриманої був вилучений мобільний телефон, який вона використовувала у своїй злочинній діяльності.

Фігурантці оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  1. Несанкціоноване поширення інформації про Збройні Сили України в умовах воєнного стану.

  2. Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України та глорифікація її учасників.

Наразі жінка перебуває під вартою, і триває розслідування. За ці злочини їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, суд в Одесі виніс вирок за державну зраду, чоловіку який надав російським окупантам інформацію про конспіративні бази Сил спеціальних операцій Збройних сил України під час окупації Херсона. Підозрюваний був визнаний винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та засуджений до 15 років позбавлення волі, а також конфіскації майна.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/7672


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися