На Одещині інспектор поліції може потрапити за ґрати на 10 років: в чому його звинувачують

СБУ повідомила про підозру інспектору поліції за отримання хабарів

Спецслужби України виявили корупційну діяльність інспектора поліції. На систематичному хабарництві викрили посадовця Управління авіації та поліції на воді Національної поліції. Про це повідомляє Управління СБУ в одеській області. 

За даними слідства, старший інспектор вчиняв систематичне отримання хабарів від рибалок та підприємців, які здійснюють перевезення відпочиваючих на човнах по річці Дністер в районі смт. Маяки. Посадовець регулярно "не помічав" протиправної діяльності в обмін на щомісячні виплати.

Оперативники СБУ провели затримання посадовця після того, як він отримав половину хабаря за жовтень у розмірі 100 тис. гривень від підприємця за невтручання у перевезення рибалок. Раніше також зафіксовано факт отримання першого траншу за вересень від цього ж підприємця.

Яке покарання чекає на посадовця

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, затриманому оголошено про підозру. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/7676


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися