Корупційний скандал в Одеській області: чиновниця та депутат постануть перед судом

Чиновники можуть потрапити за ґрати на 10 років

Прокурори вирішили передати до суду обвинувальний акт щодо керівниці одного з управлінь Чорноморської міськради та депутата VIII скликання Одеської райради. Вона обвинувачується у вимаганні "відкату" з підрядників за оплату виконаних робіт, що є порушенням ст. 368 КК України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За результатами слідства встановлено, що керівниця управління отримала 105 600 гривень від директора підрядної організації як неправомірну вигоду за оплату робіт з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання. За ці послуги, вартість яких була сплачена з бюджету міськради, "відкат" становив 10%.

Посадовицю затримали під час отримання неправомірних коштів. Поза тим, перед судом буде стояти керівник підприємства-підрядника за надання неправомірної вигоди, відповідно до ст. 369 КК України.

Яке покарання чекає на чиновницю 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальниці одного з управлінь Чорноморської міськради - депутата VIII скликання Одеської райради Одеської області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися