ДБР розслідує насильницьке вручення повістки в Одесі

В Одесі мешканці ЖК вийшли "захищати" чоловіка від співробітників ТЦК

Державне бюро розслідувань розпочало розслідування інциденту, пов'язаного з насильницькими діями військових та правоохоронців під час вручення повістки чоловіку в Одесі. Дії ТЦК потрапили на відеозапис. Про це повідомляє ДБР.

Відеозапис, який з'явився в соціальних мережах 14 листопада 2023 року, зафіксував момент, коли працівники обласного центру комплектування та правоохоронці використали насильство, намагаючись змусити чоловіка взяти повістку. За даними слідства, це сталося під виглядом відмови чоловіка прийняти повістку.

Працівники ДБР негайно розпочали розслідування, провели комплекс слідчих дій, включаючи допит свідків та учасників події. Також здійснено вилучення відеоматеріалів та адміністративних документів.

На даному етапі порушено кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України). Досудове слідство триває, спрямоване на встановлення всіх обставин інциденту.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) успішно припинила діяльність чотирьох нових схем, спрямованих на ухилення від мобілізації та нелегальний виїзд за кордон для чоловіків призовного віку. У результаті комплексних операцій по всій країні організаторів зазначених схем вдалося затримати, включаючи високопосадовця військово-лікарської комісії. 

Також ми писали, що одеські правоохоронці затримали чоловіка, який планував незаконно перевозити призовників через кордон за плату. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна. 

Джерело: https://t.me/DBRgovua/3984


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися