В резерві для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Одеської області виявили неякісні консерви

Підприємиця з Одещини намагалася нажитися на неякісних консервах для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Прокурори взяли на розгляд справу щодо підприємниці з Чорноморська. Її обвинувачують у шахрайстві в рамках програми "Про створення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій". Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, у квітні 2022 року підприємниця ввела в оману посадових осіб Чорноморської міськради, поставивши продовольчі товари тривалого зберігання неналежної якості, які закупила у невідомого виробника. Кількість постачених 28,8 тисячі банок консервованого м'яса свинини з горохом призначалася для роздачі населенню під час надзвичайних ситуацій в регіоні.

Технічні недоліки товару, такі як відсутність маркування та інформації про "дату виробництва", "дату придатності" та "вміст", призвели до того, що ці консерви неможливо було реалізувати на внутрішньому ринку України, і вони підлягають утилізації.

Зазначено, що через такі дії підприємниці, місцевому бюджету завдано збитків на суму майже 1,3 мільйона гривень, і прокуратурою вже був поданий позов щодо їх відшкодування.

Яке покарання чекає на підприємицю 

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Одещині прикордонники викрили директора морського підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Так, правоохоронці встановили, що одеська компанія, яка надає послуги у сфері обслуговування водного транспорту в портах України, уникала сплати податків до державного бюджету у повному обсязі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися