На Одещині викрили морське підприємство, яке ухилялося від податків: розмір збитків

Наразі директору морського підприємства повідомлено про підозру

На Одещині прикордонники викрили директора морського підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомили в Одеському Прикордонному Загоні.

Так, правоохоронці встановили, що одеська компанія, яка надає послуги у сфері обслуговування водного транспорту в портах України, уникала сплати податків до державного бюджету у повному обсязі.

З 2021 по 2023 рік підприємство, усупереч встановленим митним законодавством України обмежень щодо розпорядження майном. при сплаті митних платежів передавало морське суховантажне судно у платне користування іншим підприємствам. В результаті вказаних дій до бюджету не надійшли кошти на суму 8,6 млн грн.

В компанії під час обшуків правоохоронці виявили документи фінансово-господарської діяльності, що підтверджують їх незаконну діяльність.

“Наразі директору морського підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.212 ККУ “Ухилення від сплати податків, зборів (обовʼязкових платежів)”, - йдеться в повідомленні.

“Коментарі” писали, що співробітники БЕБ в Одеській області забезпечили компенсацію збитків, завданих Держбюджету підприємством, яке спеціалізується на виробництві електророзподільної та контрольної апаратури. У рамках проведеного досудового розслідування, було розкрито схему зловживань та ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, що Українське дунайське пароплавство за 8 місяців 2023 року перерахувало у місцевий і державний бюджети - 434,8 млн грн. Для порівняння за аналогічний період минулого року - 65,3 млн грн. Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися