Одеські дилери психотропів опинилися на лаві підсудних

Зловмисникам загрожує позбавлення волі відповідно до Кримінального кодексу України

Прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої злочинної групи. Вони використовували Телеграм-крамниці для збуту наркотиків та психотропів.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що один з організаторів групи, який проживає в тимчасово окупованому місті Донецької області, створив мережу, включаючи численних співучасників. Він визначав ролі, координував дії, забезпечував постачання партій психотропних речовин "PVP", а також розподіляв прибуток між учасниками.

Інші члени групи приймали замовлення через Телеграм і здійснювали збут наркотиків шляхом так званих "закладок" в Одесі та області. Фасували психотропи на спеціально орендованих складських приміщеннях в Пересипському районі Одеси.

Розмір "закладок" визначали в стандарті - зіп-пакети вагою 0,5 г, 1 г, 1,5 г, 2 г та 2,5 г в залежності від замовлень наркозалежних. Група координувала фасування зокрема так, щоб задовольняти потреби різних клієнтів.

В ході обшуків правоохоронці вилучили понад 263 г психотропних речовин, 53 л хімічних речовин для їх виготовлення, 180 рослин конопель, а також ZIP-пакети, електронні ваги, мобільні телефони та банківські картки. Гроші від покупців перераховувалися через банківські картки та інших платіжних операторів.

Яке покарання чекає на наркодилерів

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 3 учасників організованої злочинної групи за фактом незаконного обігу психотропних речовин та прекурсорів (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 311 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років, від 3 до 7 років відповідно. Крім того, незаконне зберігання прекурсорів караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, суд виніс вирок у справі ізраїльських громадян, звинувачених у контрабанді великої партії кокаїну з Перу. Чотирьох засуджених очікують терміни від 11 років ув'язнення, а також конфіскація їх майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися