Суд виніс вирок по справі масштабної контрабанди кокаїну з Перу до Одеси

Одеська обласна прокуратура домоглася засудження чотирьох іноземців за контрабанду наркотиків

Суд виніс вирок у справі ізраїльських громадян, звинувачених у контрабанді великої партії кокаїну з Перу. Чотирьох засуджених очікують терміни від 11 років ув'язнення, а також конфіскація їх майна. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури довели, що наприкінці серпня 2020 року звинувачені привезли наркотик через Одеський морський торговельний порт, використовуючи хитромудрі методи, щоб уникнути митного контролю.

Кокаїн, спакований у 114 брикетах та прихований всередині конструкцій верстата, прибув із Республіки Перу. Більшість брикетів мали фірмове маркування, що вказує на їхнє походження від певного наркосиндикату.

Правоохоронці затримали злочинців під час вилучення кокаїну з верстата. Експертна оцінка підтвердила наявність кокаїну у спресованій речовині загальною вагою понад 114 з половиною кг, із загальною кількістю кокаїну понад 80 кг.

Нагадаємо, у міжнародному пункті пропуску “Старокозаче – Тудора” правоохоронці викрили іноземців, які намагалися провезти наркотичні речовини. Наразі чоловікам повідомили про підозру у контрабанді наркотичного засобу.

Крім того, на Одещині поліцейські викрили громадянку сусідньої країни у протиправній діяльності. Жінка продавала наркотики “на різний смак” по всій Україні. Правопорушницю затримали біля поштомата з пакунками із наркотичним вмістом, заготовленими для відправки клієнтам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися