В Одесі шахрай організував "бізнес" з колонії: подробиці схеми

Зловмисник знаходячись в Одеському слідчому ізоляторі ошукав тринадцять громадян

Засуджений до 12 років позбавлення волі повторно опинився під кримінальним обвинуваченням через свою злочинну діяльність. Цього разу йому загрожує ще три роки ув'язнення за новими обвинуваченнями. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Прокурори та поліцейські спільно зі слідчими СБУ та оперативним відділом Одеської виправної колонії припинили незаконну діяльність ув'язненого. Зловмисник використовував свої контакти в колонії для організації шахрайської схеми з продажу неіснуючих павербанків через Інтернет.

За попередніми даними, чоловік виставляв оголошення на популярних сайтах з продажу павербанків за 1 тис. гривень, вимагаючи від потенційних покупців передоплату у розмірі 300 гривень. Протягом листопада він шахрайським чином вивів з громадян Одеси 3900 гривень, обіцяючи їм надіслати неіснуючі товари.

Громадяни, які стали жертвами, звернулися до правоохоронців, що призвело до розслідування цього кримінального випадку. Під час обшуку в колонії у засудженого вилучено мобільний телефон зі SIM-карткою та чорнові записи, підтверджуючі його злочинну діяльність.

За даними правоохоронців, чоловіку повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, що кваліфікується як шахрайство. За цей злочин йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років. Розслідування продовжується.

Зазначимо, щоб уникнути обману, не передплачуйте гроші за товари в інтернеті невідомим продавцям. Віддавайте перевагу оплаті при отриманні товару.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці викрили чоловіка, який, відбуваючи покарання в ДУ “Ізмаїльський слідчий ізолятор” за пограбування, “продавав” через одну із соціальних мереж вигадані товари. Суд розглянувши матеріали справи визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися