Експоліцейький "зливав" РФ дані про переміщення ЗСУ на Одещині та Миколаївщині

Агенту РФ загрожує позбавлення волі на строк до 12 років

Експоліцейський, звільнений у березні 2023 року, виявився активним співробітником російської ФСБ. Отримуючи завдання, він передавав ворогу критичну інформацію про розташування та рухи Збройних Сил у Миколаївській та Одеській областях. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією слідства, зрадник є мешканцем Миколаєва, який періодично відвідував окупований Крим з 2016 по 2020 роки і взаємодіяв із російською спецслужбою. Йому було доручено повернутися на материкову Україну та вступити до Національної поліції, де він продовжував шпигувати та вчиняти дестабілізаційні дії.

Слідство встановило, що агент РФ передавав недостовірну інформацію про рух техніки ворога, намагаючись дезінформувати українських захисників. Навіть після звільнення з правоохоронних органів через скоєння ДТП в нетверезому стані, він продовжував служити інтересам РФ.

Для комунікації із ворогом він використовував "зв'язкових", серед яких виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв, відомий як "Лохматий", що працює на ФСБ у тимчасово окупованому Донецьку. Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який використовувався для ведення зрадницької діяльності. 

Яке покарання чекає на агента РФ

Агенту РФ повідомлено про підозру у  несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Йому загрожує покарання - позбавлення волі до 12 років. Зраднику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, суд в Одесі виніс вирок за державну зраду, чоловіку який надав російським окупантам інформацію про конспіративні бази Сил спеціальних операцій Збройних сил України під час окупації Херсона. Підозрюваний був визнаний винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та засуджений до 15 років позбавлення волі, а також конфіскації майна.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10449


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися